Ξεblogare


Αρχική Διαγωνισμός Έπαθλα Εκδηλώσεις F.A.Q. Όροι Συμμετοχής Επικοινωνία

Σε τι θα με βοηθήσει αυτός ο οδηγός;

Για αυτόν τον διαγωνισμό ισχύουν τυπικά οι αναλυτικοί όροι που θα βρεις σε αυτό το site και που θα πρέπει να μελετήσουν οι γονείς/ κηδεμόνες σου.. Σκοπός αυτού του οδηγού είναι να σε βοηθήσει με απλά λόγια να μάθεις όλα όσα χρειάζονται για τον μαθητικό διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε», ώστε να δηλώσεις συμμετοχή γνωρίζοντας: (με κλικ πάνω στην ερώτηση πλοηγείστε αυτόματα σε αυτή)

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον «Ξεμπλόγκαρε»

Στον διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε» μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνάσιων ή Λυκείων από όλη την Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά ή ξενόγλωσσα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά και είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές νηπιαγωγείων ή μαθητές που έχουν πάρει απολυτήριο Λυκείου ή είναι φοιτητές σε άλλο επίπεδο εκπαίδευσης ή περιμένουν να γίνουν φοιτητές. Οι γονείς σου δεν πρέπει να εργάζονται στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ή στις εταιρείες «ASHLEY & HOLMES ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «UPSET ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Πόσες κατηγορίες συμμετοχής έχει ο διαγωνισμός;

Ο διαγωνισμός έχει 3 ξεχωριστές κατηγορίες συμμετοχής (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Ανάλογα, λοιπόν, με το δικό σου σχολικό επίπεδο (αυτό που θα δηλώσεις στην φόρμα συμμετοχής) θα διαγωνιστείς σε 1 και μόνο κατηγορία, ως μαθητής Δημοτικού ή Γυμνασίου ή Λυκείου. Είναι σημαντικό να μην κάνεις λάθος στην δήλωση του σχολείου σου γιατί θα ακυρωθεί η συμμετοχή σου.

Ποιες είναι οι σημαντικές ημερομηνίες του διαγωνισμού;

Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11/02/2008, ώρα έναρξης 18:00 (από τότε και έπειτα μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή) και τελειώνει 16/05/2008, ώρα λήξης 24:00 (ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» πήρε παράταση μέχρι 23/06/2008, ώρα 24.00). Τα blogs (συμμετοχές) που δηλώθηκαν μέσα στις σωστές ημερομηνίες θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από Ειδική Επιτροπή, από τις 17/05/08 24/06/08 μέχρι τις 2/09/2008.

Έως τις 15/09/2008 θα μάθεις από αυτή εδώ την ιστοσελίδα, ποια είναι τα 2 blogs (συμμετοχές) - νικητές σε κάθε κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) καθώς και τα ονόματα των νικητών (αυτών που δημιούργησαν, δηλαδή, το κάθε blog, σε κάθε κατηγορία).

Στα τέλη Σεπτέμβρη οι νικητές θα παραλάβουν τα έπαθλά τους σε ειδική εκδήλωση βράβευσης των νικητών του μαθητικού διαγωνισμού «Ξεμπλόγκαρε» στην Αθήνα. Αν είσαι ένας από τους νικητές θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σε ενημερώσουμε για ό,τι χρειαστεί.

Μόνος ή σε ομάδα;

Ό,τι διαλέξεις!
Στον «Ξεμπλόγκαρε» μπορείς να πάρεις μέρος μόνος σου (ατομικά), δηλαδή με ένα blog που το έχεις φτιάξει μόνος σου και έτσι το δηλώνεις (δηλώνεις μόνο το δικό σου όνομα σαν δημιουργό του) ή μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα από συμμαθητές (όσους θέλεις), να δημιουργήσετε το ομαδικό σας blog και να το δηλώσετε στον διαγωνισμό όλοι μαζί (δηλαδή να δηλώσετε όλα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν γι'αυτό). Θυμήσου όμως ότι μπορείς να συμμετέχεις μια ΜΟΝΟ φορά στον διαγωνισμό (δηλαδή μπορείς να συμμετέχεις ή μόνος σου ή ως μέλος σε μια ομάδα) αλλιώς η δεύτερη συμμετοχή σου θα ακυρωθεί και θα την λάβει υπόψη της η Επιτροπή.

Προσοχή να μην ξεχάσετε να αναφέρετε το όνομα κάποιου από την ομάδα σας γιατί δεν θα έχει δικαίωμα στα έπαθλα αν είστε οι νικητές!

Πώς φτιάχνω μια ομάδα εργασίας;

Αν φτιάξεις ομάδα από συμμαθητές για ομαδική συμμετοχή θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η ομάδα επιτρέπεται να έχει μέλη: ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (δηλαδή, αν για παράδειγμα είσαι μαθητής Γυμνασίου, φτιάξε ομάδα μόνο από μαθητές Γυμνασίου) ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (δηλαδή, αν είσαι μαθητής του Α' Δημοτικού Καρδίτσας, φτιάξε ομάδα μόνο από μαθητές του Α΄ Δημοτικού Καρδίτσας) Από ότι κατάλαβες:
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ μια ομάδα εργασίας να έχει μαθητές από διαφορετικά σχολικά επίπεδα (δηλαδή, για παράδειγμα, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στην ίδια ομάδα) και ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ μια ομάδα εργασίας να έχει μαθητές από διαφορετικές σχολικές μονάδες, ακόμα κι αν είναι από το ίδιο σχολικό επίπεδο (δηλαδή, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται να φτιαχτεί μια ομάδα από μαθητές του Α΄ και του Β' Δημοτικού Τήνου).

ΦΤΙΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ, ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ) (δηλαδή, για παράδειγμα, μπορεί μια ομάδα να έχει μαθητές από την Α' και Β' τάξη του 2ου Λυκείου Λευκάδας

Επιτρέπεται βοήθεια και από ποιους;

Μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς, δασκάλους ή τους καθηγητές σου να σε βοηθήσουν να διαβάσεις και να καταλάβεις του όρους συμμετοχής και να σου δώσουν την ευκαιρία, εάν δεν έχεις στο σπίτι, να εργαστείς για τον «Ξεμπλόγκαρε» σε κάποιον από τους σχολικούς υπολογιστές που «έχει» internet (εφόσον υπάρχουν). Αν συμβεί αυτό, η εργασία θα πρέπει να γίνει ΩΠΟΣΔΗΠΟΤΕ σε ώρες ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΣΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, αφού ο διαγωνισμός αυτός είναι μια ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ και μόνον.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές ή άλλοι ενήλικες (γονείς, φίλοι, συγγενείς) δεν μπορούν να συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο στην δημιουργία του bog σου και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ούτε δικαίωμα στα έπαθλα. Προσοχή: Πρέπει πάντως οπωσδήποτε να ενημερώσεις τους γονείς σου ή τους κηδεμόνες σου ότι θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό γιατί χωρίς και την δική τους συγκατάθεση η συμμετοχή σου θα είναι άκυρη!

Τι ηλεκτρονικό εξοπλισμό χρειάζομαι για να πάρω μέρος;

Ο «Ξεμπλόγκαρε» είναι ένας διαγωνισμός που γίνεται με βάση το internet (διαδίκτυο). Για την συμμετοχή σου στον «Ξεμπλόγκαρε» χρειάζεσαι έναν προσωπικό υπολογιστή και σύνδεση με το internet. Αν αυτά δεν υπάρχουν στο σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον από τους υπολογιστές στο σχολείο σου σε ώρες εκτός μαθημάτων ή, αν το επιτρέπουν οι γονείς σου, να επισκεφθείς κάποιο internet cafe (μόνο που εκεί θα χρειαστεί να πληρώνεις ένα μικρό ποσό, ανάλογα με το χρόνο που χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή). Διαφορετικά, γίνε μέλος μια ομάδας εργασίας και χρησιμοποίησε μαζί με άλλους τον υπολογιστή κάποιου συμμαθητή σου. Δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο και φυσικά η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και γίνεται μόνο μέσα από το internet και την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.kseblokare.gr

Τι και πώς πρέπει να δημιουργήσω;

Για τη συμμετοχή σου στον «Ξεμπλόγκαρε» πρέπει να φτιάξεις (δημιουργήσεις) ένα blog (ιστολόγιο) με περιεχόμενο γύρω από 4 υποχρεωτικά βασικά θέματα. Αυτά είναι:
α. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ
β. Η ΠΟΛΗ / ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ
γ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ /ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ/ΧΩΡΙΟΥ
δ. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
χρησιμοποιώντας εργαλεία κατασκευής προσωπικών blogs, κάποια από τα οποία σου προτείνουμε, σαν παραδείγματα, για βοήθεια. Φυσικά, είσαι ελεύθερος να χρησιμοποιήσεις, τελικά, όποιο εργαλείο / πρόγραμμα δημιουργίας blogs θέλεις, χωρίς κανένα περιορισμό.
Όπως θα καταλάβεις, το blog σου, εκτός από κείμενα, μπορεί να περιέχει φωτογραφίες, videos, ήχους, μουσική, γραφικά και άλλα πολλά. Κάποια από αυτά θα τα δημιουργήσεις μόνος σου αλλά κάποια ίσως τα «δανειστείς» από άλλους. Γι' αυτό το λόγο σου προτείνουμε να διαβάσεις με την βοήθεια ενός ενήλικα (π.χ. τους γονείς σου), την παράγραφο 6 των όρων του διαγωνισμού ώστε να μάθεις τι πρέπει να προσέξεις σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα του περιεχομένου του blog σου. Να θυμάσαι πάντως ότι όταν χρησιμοποιείς υλικό που δεν έχεις φτιάξει εσύ, αλλά κάποιος άλλος (σε περίπτωση που συμμετέχεις με ομάδα κάποιος που δεν ανήκει στην ομάδα σου) είτε αυτό είναι κείμενο, είτε φωτογραφία, θα πρέπει να αναφέρεις το όνομα του και αν χρειάζεται να ζητήσεις την άδεια του για να το χρησιμοποιήσεις. Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό σκέψου: «θα ήθελες να παρουσιάσει κάποιος την δική σου έκθεση σαν δική του;»

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το blog που ήδη έχω;

Ναι μπορείς, αν και σου προτείνουμε να φτιάξεις ένα καινούργιο. Αν χρησιμοποιήσεις αυτό που ήδη έχεις, θα πρέπει να το αλλάξεις πριν δηλώσεις συμμετοχή, σύμφωνα με αυτά που ζητά ο «Ξεμπλόγκαρε», για να μην ακυρωθεί η συμμετοχή σου.

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Αφού φτιάξεις και ολοκληρώσεις το blog σου μπορείς μέχρι τις 16/05/2008 να δηλώσεις συμμετοχή, πολύ απλά δηλώνοντας τo blog σου στην σελίδα του διαγωνισμού www.kseblogare.gr - στο ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ

Μετά την υποβολή της συμμετοχής σου δεν επιτρέπεται να αλλάξεις κάτι στο blog σου γιατί αυτό θα ακυρώσει την συμμετοχή σου. Ακόμη δηλαδή και αν δεν έχει λήξει η ημερομηνία του διαγωνισμού, αλλά εσύ έχεις ήδη στείλει την συμμετοχή σου, απαγορεύεται να ξαναπειράξεις το blog σου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νικητών. Πρόσεχε γιατί με το που θα δηλώσεις συμμετοχή, το περιεχόμενο του blog σου θα το φυλάξουν οι διοργανωτές και αν εσύ το αλλάξεις μπορούν να το βρουν.

Αν δηλώνεις ατομική συμμετοχή (αν δηλαδή συμμετέχεις μόνος σου) θα πρέπει:
1. να δηλώσεις την ηλεκτρονική διεύθυνση του blog σου (π.χ. http://vkar.blogspot.com)
2. να δηλώσεις διάφορα προσωπικά σου στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλικία, σχολείο, κλπ)
3. να εκτυπώσεις και να δώσεις στους γονείς / κηδεμόνες σου για υπογραφή μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ, η οποία δείχνει ότι οι γονείς / κηδεμόνες σου συμφωνούν στο να πάρεις μέρος στον Ξεμπλόγκαρε και ότι γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής σου στον διαγωνισμό.
4. να δηλώσεις ηλεκτρονικά και εσύ ότι έχεις διαβάσει και δέχεσαι τους όρους συμμετοχής στον «Ξεμπλόγκαρε»
5. να στείλεις ταχυδρομικά ή με courier την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα στην διεύθυνση link to διεύθυνση για αποστολή ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ.
Θυμήσου! Θα πρέπει να στείλεις την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα το αργότερο μέχρι τις 16/05/2008, ημερομηνία που λήγει ο διαγωνισμός (λινκ στην ημερομηνία). Χωρίς την αποστολή της υπεύθυνης δήλωσης των γονέων/ κηδεμόνων σου η συμμετοχή σου θα ακυρωθεί!

Αν δηλώνετε ομαδική συμμετοχή (αν δηλαδή συμμετέχεις μαζί με άλλους συμμαθητές σου) θα πρέπει:
1. να δηλώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του blog σας (π.χ. http://vkar.blogspot.com)
2. να δηλώσετε όλα τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλικία, σχολείο, κλπ) για ένα μόνο μέλος της ομάδας (κάποιον που θα ορίσετε μεταξύ σας ως εκπρόσωπό σας)
3. να δηλώσετε μόνο το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατέρα για όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας / συμμαθητών (από το ίδιο σχολείο υποχρεωτικά)
4. να εκτυπώσετε για όλα τα μέλη της ομάδας και να δώσετε στον ένα εκ των γονέων/ κηδεμόνων σας για υπογραφή μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ, η οποία δείχνει ότι ο γονέας / κηδεμόνας σας συμφωνεί στο να πάρετε μέρος στις Ξεμπλόγκαρε και ότι γνωρίζει τους όρους συμμετοχής σας στον διαγωνισμό.
5. να δηλώσετε ηλεκτρονικά ότι έχετε διαβάσει και δέχεστε τους όρους συμμετοχής στον «Ξεμπλόγκαρε»
6. να στείλετε ταχυδρομικά ή με courier όλες τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Γονέα στην διεύθυνση
UpSet>Pr, οδός Καρνεάδου 21, Τ.Κ. 10675, Αθήνα. Θυμηθείτε! Θα πρέπει να στείλετε την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα όλων των παιδιών που συμμετέχουν στην ομάδα το αργότερο μέχρι τις 16/05/08 23/06/2008 (ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» πήρε παράταση μέχρι 23/06/2008, ώρα 24.00). Η συμμετοχή όποιου μαθητή δεν στείλει την υπεύθυνη δήλωση των γονέων/ κηδεμόνων μέχρι τότε, θα ακυρωθεί και δεν θα λάβει βραβείο ακόμη και αν η ομάδα του κερδίσει!

Mπορώ να πάρω μέρος με 2 ή περισσότερα blogs;

Όχι! Ο κάθε μαθητής έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή με ένα μόνο blog, είτε μόνος ή με ομαδική συμμετοχή. Αν στείλεις και δεύτερη συμμετοχή μόνος ή ομαδικά, αυτή θα θεωρείται άκυρη. Σε κάθε περίπτωση, θα ισχύει πάντα η πρώτη σου συμμετοχή εφόσον βέβαια είναι έγκυρη.

Από ποιους θα αξιολογηθεί το blog μου;

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, όλα τα blogs (συμμετοχές) θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης 5 ειδικών επιστημόνων, όπως για παράδειγμα από έναν εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και από έναν Καθηγητή Πανεπιστημίου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή από το Υπουργείο Παιδείας.

Με ποιο τρόπο θα αξιολογηθεί το blog μου;

Αρχικά, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα ελέγξει όλα τα blogs ως προς τα βασικά ζητούμενα, που σου περιγράψαμε στο Πώς δηλώνω συμμετοχή; . Μετά, η Επιτροπή θα «μπει» σε όλα τα blogs (συμμετοχές), θα τα μελετήσει και θα τα αξιολογήσει με βάση τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , με σκοπό να διαλέξει τα 10 καλύτερα ανά κατηγορία, που θα «περάσουν» στην τελική φάση αξιολόγησης.
Στην τελική φάση αξιολόγησης, η Επιτροπή θα διαλέξει και πάλι με βάση τα Κριτήρια Αξιολόγησης, 2 blogs, το 1ο και 2ο καλύτερο σε κάθε κατηγορία (2 για τους μαθητές του Δημοτικού, 2 για τους μαθητές του Γυμνασίου και 2 για τους μαθητές του Λυκείου), σαν τα τελικά νικητήρια blogs . Αυτά τα 6 συνολικά νικητήρια blogs και όλοι οι μαθητές που τα δημιούργησαν θα βραβευθούν με τα Έπαθλα του διαγωνισμού «Ξεμπλόγκαρε».

Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης;

Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού αν τα καταλάβεις θα μπορέσεις να φτιάξεις το blog σου με τρόπο, που να σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να είσαι εσύ ο νικητής στον «Ξεμπλόγκαρε»!

Τα πιο σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης σύντομα είναι:

 • να «βάλεις» στο blog σου και τα 4 θέματα που σου ζητά ο διαγωνισμός, δηλαδή
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ,
  • Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ / ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ,
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • (αν δεν το κάνεις το blog σου δεν θα διαγωνιστεί!!)
 • το πλούσιο, ποιοτικό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο σε κάθε θέμα. Θα πρέπει να προσέξεις ούτως ώστε το περιεχόμενο που χρησιμοποιείς να μην είναι με κανένα τρόπο προσβλητικό προς τους άλλους, γιατί όχι μόνον κινδυνεύεις να ακυρωθείς, αλλά μπορεί και να τιμωρηθείς γι'αυτό.
 • η σωστή, οργανωμένη, κατανοητή και χωρίς λάθη γραφή.
 • η ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη σχεδίαση του blog σου με χρώματα, γράμματα και φυσικά η σωστή λειτουργία του (πολύ απλά, να μπορεί κάποιος εύκολα να «μπει» και να το «ψάξει» χωρίς τεχνικά προβλήματα)
 • η πρωτοτυπία, δηλαδή το blog σου να είναι διαφορετικό και να μην θυμίζει κάποιο άλλο. Αν οι διοργανωτές ανακαλύψουν ότι έχεις αντιγράψει το έργο κάποιου άλλου (λινκ και στα πνευματικά δικαιώματα στο ερώτημα τι και πως πρέπει να το δημιουργήσω) θα αποκλεισθείς από τον διαγωνισμό.
 • η χρήση εικόνων, φωτογραφιών, ήχων, βίντεο, γραφικών, παιχνιδιών, που θα κάνουν το blog σου ακόμα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό.
 • το χρήσιμο και εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τους άλλους μαθητές που θα «μπουν» στο blog σου (δηλαδή να μπορούν οι άλλοι να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα μέσα από αυτό)

Για να διαβάσεις λεπτομέρειες για τα Κριτήρια Αξιολόγησης μπες εδώ

Πώς θα μάθω αν είμαι ένας από τους νικητές;

Θα το μάθεις «μπαίνοντας» σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα www.kseblogare.gr έως τις 15/09/2008. Τότε, θα βρεις ποια είναι τα 6 blogs (συμμετοχές) - νικητές σε κάθε κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) καθώς και τα ονόματα των νικητών (αυτών που δημιούργησαν, δηλαδή, το κάθε blog, σε κάθε κατηγορία). Αν είσαι ένας από τους νικητές θα επικοινωνήσουμε μαζί σου ή με τον γονέα ή κηδεμόνα σου στο τηλέφωνο που δήλωσες κατά την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό για να σε ενημερώσουμε για την συνέχεια. Γι' αυτό προσοχή! Όλα τα στοιχεία που δίνονται θα πρέπει να είναι σωστά γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να μην πάρεις το βραβείο σου.

Ποια είναι τα έπαθλα των νικητών;

Τα έπαθλα των νικητών είναι χρηματικά, δηλαδή οι νικητές θα βραβευθούν με ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάθε κατηγορία:

Α. 1o Νικητήριο blog από Μαθητές Δημοτικού - 3.000€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2o νικητήριο blog από μαθητές Δημοτικού 2.000€ συνολικά

Β. 1ο Νικητήριο blog από Μαθητές Γυμνασίου - 3.000€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2ο νικητήριο blog από μαθητές Γυμνασίου 2.000€ συνολικά

Γ. 1ο Νικητήριο blog από Μαθητές Λυκείου - 3.000€ ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2ο νικητήριο blog από μαθητές Λυκείου 2.000€ συνολικά

Εάν έχεις δηλώσει συμμετοχή μόνος σου (ατομική συμμετοχή, δηλαδή έχεις δηλώσει μόνο το δικό σου όνομα σαν δημιουργό του blog) και είσαι νικητής σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες, θα λάβεις το αντίστοιχο ποσό ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Εάν έχετε δηλώσει τα ονόματά σας σε ομαδική συμμετοχ ή (δηλαδή δηλώσατε όλα εκείνα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν για το blog) και είστε νικητές σε κάποια από τις προηγούμενες κατηγορίες, θα ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ όλοι εξίσου τα αντίστοιχα ποσά . Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δηλώσετε από την αρχή όλα τα ονόματα όσων εργάστηκαν για το blog σας!!

Με ποιο τρόπο θα παραλάβω το έπαθλό μου;

Τα έπαθλα θα δοθούν στους νικητές σε ειδική εκδήλωση/ τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Ξεμπλόγκαρε», στα τέλη Σεπτέμβρη 2008, ή σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως σε αυτό το site, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση, οι διοργανωτές του διαγωνισμού (Υπουργείο Οικονομίας και Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) θα απονείμουν στους νικητές κάθε κατηγορίας (πιο συγκεκριμένα, στον μαθητή - εκπρόσωπο κάθε νικητήριου blog) το χρηματικό έπαθλο σε τραπεζικό βιβλιάριο ή σε τραπεζικά βιβλιάρια σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής και πολλών νικητών στην ίδια κατηγορία. Στην περίπτωση, που οι νικητές κατοικούν εκτός Αττικής, οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν στην Αθήνα έναν μαθητή - εκπρόσωπο κάθε νικητήριου blog και τον κηδεμόνα του για το διάστημα που θα χρειαστεί.

Πώς μπορώ να λύσω άλλες απορίες μου για τον «Ξεμπλόγκαρε» ή να απευθυνθώ στους διοργανωτές για ό,τι με απασχολεί;

Μπορείς να στέλνεις τις ερωτήσεις σου «μπαίνοντας» στο «Επικοινωνία» της ιστοσελίδας www.kseblogare.gr το αργότερο μέχρι τις 21/06/08 (ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» πήρε παράταση μέχρι 16/05/08 23/06/2008, ώρα 24.00). Όλες οι ερωτήσεις θα αξιολογούνται και όπου χρειάζεται θα στέλνονται απαντήσεις μέσω της ιστοσελίδας www.kseblogare.gr ή απευθείας στα προσωπικά mail των μαθητών που έκαναν την ερώτηση.

Τι συμβαίνει με τα στοιχεία που δήλωσα για την συμμετοχή μου στο διαγωνισμό;

Με την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό συμφωνείς ότι οι διοργανωτές θα φτιάξουν ένα αρχείο το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που δήλωσες για την συμμετοχή σου στον διαγωνισμό. Αυτό είναι απαραίτητο για να απονεμηθούν τα βραβεία. Αν είσαι ένας από τους νικητές (εσύ ή η ομάδα σου), το όνομα σου μπορεί να ανακοινωθεί στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το ίντερνετ. Οι διοργανωτές μπορεί να επικοινωνήσουν μελλοντικά με εσένα για να σε ενημερώσουν για διάφορες δραστηριότητες. Αν εσύ ή οι γονείς σου/ κηδεμόνες σου δεν θέλουν τελικά οι διοργανωτές να έχουν τα στοιχεία που δήλωσες στην συμμετοχή σου στο διαγωνισμό, παρόλο που δήλωσες έγκυρα συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα πρέπει να στείλεις ένα γράμμα προς την εταιρεία UPSET PR (ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ 21 - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΤΚ 15122 - ΑΘΗΝΑ) και να τους το εξηγείς.

Μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω το Blog μου;

Δυνατότητα επεξεργασίας του blog σου έχεις μέχρι και τις 23/06/08, ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού. Μετά από την ημερομηνία αυτή, οπότε και θα ληφθεί snapshot για όλα τα υποβληθέντα ιστολόγια, απαγορεύεται πια να αλλάξεις το περιεχόμενο του blog σου. Όμως, αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, το blog πια είναι ελεύθερο για εσένα και τους συμμαθητές σου που το φτιάξατε για να το χρησιμοποιήσετε όπως εσείς θέλετε!

Αν το blog σου έχει κερδίσει, τότε οι Διοργανωτές μπορούν να το παρουσιάσουν στην εκδήλωση αλλά και σε άλλους ανθρώπους που θα δείξουν ενδιαφέρον για αυτό που φτιάξατε και άρα, θα πρέπει να περιμένεις λίγο ακόμη, μέχρι να σε ενημερώσουν οι διοργανωτές για να το ξαναχρησιμοποιήσεις ελεύθερα!

 

casino -  ειδησεις σημερα -  livescore -  livebet -  greece news -  ταβλι -  filippos papakonstantinou